Monday, February 21, 2011

Macarons Oh Macarons.

Assalamualaikum wbt.








Macarons, Laduree Harrods.

16 perisa. 

* Rose Petal - Liquorice - Bitter Chocolate - Vanilla - Blueberry - Bergamot -

Coffee - Pistachio - Praline - Caramel with salted butter - Lemon - Raspberry - 

Red fruit - chocolate - Chestnuts - Blackcurrant violet *






Ehmm.. ini perisa apa eh..?


Nak teka pun tak tau.








Red Velvet, Chocolate and Carrot Cupcakes pun ada.







Yang purple tu saya tau perisa apa - Blueberry. 

Belakang tu musykillah pulak. Kulit dah ada nak serupa dengan Praline. 

Filling dia rupa chocolate. Ehm...?




Pistachio kah ini??





Chanteeeekkkk...!!






Saya rindu macarons, Laduree.




Teringat masa beli macarons untuk bawak balik Malaysia. Pelayan tu masih ingat lagi saya sebab minggu akhir tu saja tiga kali saya pergi Laduree. 




 'Saya ingat lagi awak. Dua hari lepas awak datang beli macarons. Betul kan?'




Saya rindu nak sebut nama-nama macarons sambil melihat lincahnya mereka menyusun atur dalam kotak-kotak cantik.






Yang paling penting sekarang.






*


*


*


*


*


*


*


*


*


*



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Tak sabar nak belajar buat macarons hujung minggu ni.


Moga segala berjalan lancar.





8 comments:

marinahunny said...

molek sangat lah tu irma, nanti blh akak order..hehehe

ashie niesha said...

Saya nak rasa nanti macaroons akak buat,ehehehe!
Ahmad pun!

nieda said...

nanti share resepi macarons yer..please please..hehe

cantiknya macarons..lapar2

Sricahaya said...

macarons tu apa? biskut ker?
waaa..nanti leh la pos kat sy sikit hehehe

Sue said...

ramai blogger blog pasal macarons. sedap sgt kah? eheheh.. kesian org mcm saya yg tak penah rasa macarons. tak silap kt KL ada dah jual, tapi malass sgt nk meredah jammed carik kedai dlm mall. kalau awak boleh buat, nnt bole saya order online je kan? heehhe buat sampai pandai tauuu. customer da ready da ni! heh

IbuHanna said...

dh pandai buat nti leh saya order eh..teringin nk mkn..huhu

eLLy said...

Dik ko membuatkan ku terlior .. good luck bila dah pandai buat nanti boleh la pos kat akak cikit ;p

fa10 said...

nnt bg resipi yer... x pernah mkn pun, hukhukhuk