Monday, May 27, 2013

Ceritalah... Ceritalah lagi...

Assalamualaikum wbt.


Hari ni saya cuti. Yeayy!!! Bangganya bila dapat cuti hari Isnin. Orang semua sibuk duk berMonday Blues. Saya sibuk tarik selimut balik lepas Subuh tadi. Haha. Bestnyaaaa. ~ baca dengan nada nak bagi korang jeles~


Blurrr kejap... tak tahu nak cerita apa.


Hidup saya macam ni lah. Rumah.. Dapur... Buat kek.. Beli barang... Pegi Jusco. blaaa.. blaaa.. Bila dapat cuti pun saya lebih suka duduk rumah. Samada sambung tidur sampai pukul 10 pagi. Tak boleh lebih. Mata ni tak nak bagi kerjasama. Pastu duk golek-golek sambil pegang novel. Bukan baca pun. Selak-selak. Ada call jawab. Ada SMS balas. Whatsapp berbunyi dengar je. Lambat-lambat buka nak jawab. Haha. Dah kata cuti kaaann. Kemas rumah.


Haaiihh.. kadang ada juga terdetik.. 'boringnya life macam ni..' :(


Sabar... sabar.. sabaaarrr.. Insyaallah.. kita doa yang baik-baik untuk hari mendatang. :)


Nak share gambar kek pun. Takde design baru. Semuanya design yang sama diulang buat. 














Jumaat lepas masa Wesak Day saya ada attend kelas Kek Kukus dengan Baklava. Saja nak tambah ilmu. Nak jumpa kawan-kawan baru. Belajar dengan Cikgu baru. Tengok macamana dorang kendalikan kelas.  Pertama kali pergi kelas, masa cikgu mengajar saya tidur. Ya Allah.. tak tahulah nak kata. Kepala ni sakitnya tak leh nak tahan. Dah lama tak sakit kepala. Balik rumah mengadu dengan mak. Kena bebel sekali. 'Tu la.. kerja sampai tak ingat nak rehat. Kan darah dah naik." Haha. entah ye ke tidak darah naik. Pandai-pandai je mak temberang. Dalam hati takut jugak. Cepat-cepat rendam asam keping. Pastu minum. Lepas je Maghrib tak tunggu dah. Terus lena. Alhamdulillah... dapat lena 3 jam. Lepas tu terus cergas masuk dapur balik. :P


Layan la lagi gambar Kek Kukus yang saya belajar. Ada Kek Hati Pari. Kek Lumut. Kek Buah. Pastu belajar buat Baklava. Semua sedap. Memang puas hati pergi belajar. 










 Ini cerita lain... 




Sekarang tengah mengumpul semangat nak menguli pastry puff untuk cream horn. Bahan semua dah ada. Semangat je duk turun dan naik. Haaihhh..!


Bak kata Mentor saya, ' Berniaga jika dipengaruhi turun naik emosi akan mempengaruhi turun naik hasilnya (Jualan)! Belajar kuasai diri dan emosi dan bukan ikut "mood"! - Azizan Osman-


Aaaa.... dushhh.. dusshhh.. kena idung sendiri!


Daahh.. nak bersiap solat Zohor pastu kita pi cari semangat dekat Jusco. heh!


Sorry pada yang bertanya. Mana update terbaru. Life saya biasa-biasa ja sekarang. Nak share resepi pun. Saya tak pernah cuba resepi baru. Nak share tempat berjalan pun. Saya tak pergi bercuti. Terima kasih pada yang masih sudi datang bertandang. Moga ada manfaat entry-entry saya yang lepas untuk korang guna pakai. 


Jumpa lagi.





5 comments:

Bbwana adienia said...

salam..

saya suka tengok corak petal dan color rainbow tu..cantik..

elly nadyra said...

Rasa nk order kek lumut ngan baklava

BungaApril said...

Salam Irma, Resipi Baklava takde ke? hehehhe...Kalau boleh nak Irma tunjuk cara buat n macam mana rupa kulit baklava tue ye... terima ksih Irma..

Eliss Mie said...

baklava tu yg makanan arab tu kan? saya tak suka sangat sebab manis rasanya. kalau pandai buat leh la alter2 kurang manis sket kan :)

ct@m@n@qieem said...

nice blog....

salam perkenalan...=)
http://ctamanaqim.blogspot.com/