Wednesday, August 25, 2010

Balik Kampung. Hurraayy!

Assalamualaikum wbt.


Salam Ramadhan Kareem. 

Ketika anda membaca entry ini saya dalam perjalanan balik kampung. 


Hurraayy. alhamdulillah. 


Selepas  10 bulan tak menjenguk keluarga sepupu walaupun tak la berapa jauh pun rumah kami. 


Sibuk nau bibik ni. 


;P


Duk tegur sapa kat FB ja. hehe.

Tolak tambah 2 atau 3 jam perjalanan. Eheh, macam nak balik kampung Parit Jamil je kan dari KL.

Jadi selama 4 hari ni tolong tengok-tengokkan blog saya ni ya. 

Tak yah sapu sawang pun tak pa. eceh. 

Kalau terliur tengok resepi. Cubalah ye.

Nanti kita sama-sama dapat pahala.

=)








Ahaa... siapa pernah datang London mesti dah pernah tengok tube map ni kan. Saya dulu pun masa mula-mula terhegeh-hegeh nak tengok peta. Sekarang, ALHAMDULILLAH. Peta dah duduk dalam kepala. Bukan semua. Tempat-tempat yang biasa pergi je.

Ok. Kalau nak tahu kat mana rumah sepupu saya. Kalau nak tengoklah kan. Tak nak pun tak apa.

Woolwich Arsenal terletak di bawah peta belah kanan. Zon 4.

Uxbridge pulak di bahagian atas belah kanan. Zon 6.

Hujung ke hujung.

Tak apa. Demi saudara yang sama-sama merantau di negara orang. 




Tata.

Ramadhan Kareem.




9 comments:

Ummu~Ishak said...

moga selamat semuanya

Fazlinil Irma said...

alhamdulillah... dah selamat sampai pun.. duk melayan anak sepupu tgok kartun..

kakchik said...

selamat balik kampung irma. hati gembiralah tu dah sampai di rumah. seronok dpt puasa dgn famili, raya pun di rumah kan?

Fazlinil Irma said...

kakchik.. bukan balik msia. ziarah sepupu di uk jugak.

sy balik hujung tahun ni :)

sweetsal said...

jadi lah dpt balik rumah sepupu, seronok jugak tu kan..tdi ingat balik mesia..raya tahun ni tak blk mesia ke?..

Fazlinil Irma said...

kak sweetsal..

betul kak. dah jauh ni. sapa lg ada kalau x sedara.

raya sini. :)

fa10 said...

balik kampung? huaaaa.. nak ikut...!
cepatnya bibik dpt cuti...?

eLLy said...

La ingat balik Msia .. tak pe yg penting Hapy ;p

Fazlinil Irma said...

kak fa10..

huaaa.. bukan kampung msia. mengada betul sy ni. hehe.

sy balik kampung kat uxbridge ni aje. rumah sepupu. kehkehkeh.

ramainya tertipu.

kak elly...

betul.. jumpa sepupu pun dah happy. apa lg kalau balik msia jumpa family.

double triple happy kot :D