Monday, January 30, 2012

Pavlova. Istimewa dari anak untuk emaknya.

Assalamualaikum wbt.

Pavlova ni saya buat khas untuk mak.

Sempena meraikan hari terakhir mak dan kawan-kawan yang dah habis kelas di UIA.

Mak minta buatkan pavlova.

Saya pun apa lagi. Terus kata, 'Boleeehhh.'

Masa ni lah nak cuba pavlova baru.

Selalu tengok orang lain buat. Dalam hati duk kata, 'bila la turn saya nak buat.'

Alhamdulillah, masa untuk saya pun dah sampai. Seronoknya.


Pavlova. Fuuhhh... memang mencabar nak pastikan 3 lapis pavlova disc ni sama besar.

Ini pun ada silap sikit. yg atas tu ada bahagian yg besar sikit.

Takpa. Next order akan diperbaiki persembahan jadi lebih baik. ;D








Bila balik mak pun cerita. Kawan-kawan dia semua pakat tak tahu dan tak pernah pun makan pavlova ni.

Kira pertama kali tengok bila mak yang bawak. Ecewaahh.. kira mak tukang perkenalkan lah dessert yang tengah meletup ni. Caya lah mak. :)



Untuk tempahan :

Pavlova. Size 10 inc dengan 3 lapis pavlova. RM 120.

Hubungi saya di talian 013 258 8230. Irma.

11 comments:

piko said...

teringinnya nak buat.. dis week mesti kena buat jugak.. sedap betol gayanya..:))

farrah said...

salam perkenalan.

Ya Allah sedapnya nampak pavlova tu!

Nur Hafiza Rahsid said...

salam akak. Terima kasih sebab jadi inspirasi jaja untuk buat pavlova walaupunnn jaja punya tak jadi sangat. Hahahahahaha. Wishin u all the best kak untuk bisnes akak

mama tisya said...

sgt meriah pavlovanye..yum2..tk sbr nanti nk ngedate dpt mkn pavlova

norlieharumaini said...

padat atasnya... memang sedaplah ni

Lady Lavender said...

waaa...meriahnya dgn buah-buahan :-)

azura samsuddin said...

sy tgk ni pun dah 'telah air liur' ni kan kalo rasa+makan, maunye x terkata2 sy :)

Minsofea said...

.....saya pun mcm kawan mak irma la, x penah tahu sblm ni...dan x penah rasa...

sekadar terpukau n terliur dpn pc jelah tgk irma buat....nk order jauh sangat, nk buat...tangan keras...

Cik FaRiZaM said...

ya Allah sedap nyer......byk buah2 segar di atas pavlova tu .nyum nyum

Kathy Tuah said...

lama x singgah sini..bila singgah nah terpampang dah pavlova.. x penah rasa lagi kak.. huhu..

RHEZ said...

salam kak..
Aritu mkn pavlova akk..sgt sedapp....xpuas tau..nk order lagi......