Friday, November 13, 2009

Malam Yang Panjang...

Baru pukul 6.30 petang. Mata saya dah layu. Badan separuh dah duduk dalam duvet. Mengantuk la. Sangat-sangat mengantuk. Mata ni dah separuh layu. Kalau tutup lampu sure dah mengembara ke alam mimpi. Pheewww. Bestnya.

Arrghh. Tu angan-angan je. Solat isya' pun belum. Ada hati nak tidur. Huh. Jangan mengada-ngada bibik. Kang ada yang terlajak sampai ke subuh. Dah la sejuk. Memang best kalau nak tidur.

Ops. Ops. Habiskan entry ni dulu. Takkan nak terperuk dalam draft je. Kompem jadi pekasam nanti. HehHeh.

Ehm. Takde cerita apa yang best. Sekarang dah sampai ke penghujung autumn. Nak pergi memburu autumn pun tak sempat lagi. Ceh, tak cukup lagi ke gambar yang ada dalam simpanan. HaHa. Mana puas lagi. Greenwich Park tu belum pergi. Aaaarrghhhh. Geram. Geram. Bila la boleh pergi T___T

Hari-hari cuaca sejuk dan mendung sampai ke petang. Nak keluar pun malas. Lagi la nak bersiap dengan coat. Mana boleh pakai baju nipis dah. Mahunya 3 lapis baju nak kena sarung. Kalau tak cukup tebal mahunya tak sampai dua jam dah tak tahan. Balik rumah pening kepala dan sengal-sengal badan.

Adoiii. Ni baru permulaan tau. Ada lagi 4 bulan nak menghadap cuaca sejuk ni. Dah la sejuk. Matahari pun malu nak muncul. Kalau ada pun sekejap. Dan tak boleh nak hilangkan rasa sejuk.

Sejuk tak nak. Memang tak nak. Tapi salji nak sangat. Biar lebat macam tahun lepas. Best ooo... Lempang kang bibik ni baru tau..!! Sejuk tak nak salji nak.

Fatih. Cepat sihat. Ma nak jalan-jalan ni.


No comments: