Friday, March 26, 2010

Watermark..

Semalam saya disarankan oleh seorang kakak senior di MATRI untuk meletakkan watermark pada setiap gambar yang saya upload di blog atau Facebook.


Sejujurnya saya M.A.L.A.S.


HeHe.



Bagi saya senang sahaja. Kalau anda jujur. BERITAHU saya. MINTA IZIN. Bukannya saya KEDEKUT.


Paling koman pun letakkan kredit pada setiap gambar saya yang anda gunakan. Itu yang biasa dilakukan oleh semua orang kan.


Saya juga yakin pembaca blog ini semuanya beragama ISLAM. Tahu bukan mencuri tu berdosa. Nak masuk syurga mana boleh buat dosa =)



Jadi setiap perbuatan itu akan dibalas. Kalau tak di dunia. Di akhirat kelak pasti kena.
Ala Kulli Hal.. Tepuk dada tanya IMAN..


Iman.. Oh.. Iman...


Psstt.. lagipun saya sedar gambar yang saya ambil pun bukannya cantik sangat nak dicuri.

Bluweekk..!! =)



Fatih jugak yang hensem..

Adooii... panahan arjuna..

Tooooiiingg.. menusuk ke jantung..!!

=D



4 comments:

ikhwana syuhada said...

watermark tu ape?

fazlinil irma said...

watermark tu kira cop kat gambar. yg selalu org letak nama sdiri. nak bgtau kata gambar tu kita punya..

-s-o-f-t-i-e ~eross~ said...

sala, sy setuju la, hari tu sy pergi kenduri pakcik sy dgn seorg aktres, gamba sy tak letak watermark, dan secara berleluasa org curik. nasib sy letak 2keping aje. cuma ada 1blog yg letak kredit.

Anonymous said...

salam..akak..saya suka tgk gambar2 akak tangkap..esp yg bunga2..jd saya save dan simpan utk tatapan dan dijadikan motivasi bila tension bekerja..boleh?saya dah save beberapa keping..sbb sy suka sgt tgk keindahannya..begitu jg dgn gambar pemandangan cherry blossom dsb..