Tuesday, June 28, 2011

Selepas 2 TAHUN. Baru saya mencuba. PAVLOVA.

Assalamualaikum wbt.


Selamat petang. Mesti semua orang dah makan kan. Saya je yang belum. Duk sibuk menggodek cik adik manis Pavlova ni. Semalam dah siap bakar meringue. Hari ni baru saya siap hiaskan dengan whipped cream dan buah segar.

Rasa. Belum tahu lagi. Saya sejukkan dalam peti ais.

Nanti dah rasa, baru saya kongsikan resepi ya.Sekarang jamu mata dulu ya dong..!

Dua tahun dulu saya tahu Pavlova ni dari blog Kak Min. Salam Dua Benua.

 Lama betul baru saya cuba kan. :)

12 comments:

Yours truly said...

salam irma.. wah cantiknya pavlova u..

IntaNBerliaN said...

wah nampk sdap.. k.irma ni sk letak gmbar mkanan yg sdap2.. hihii

kak ina kl said...

wah nampak sedap...bolehlah share ek

AA said...

wahh kak irma..teringinnya..nnt dtg la singgah umh sahibah Bangi..km kat umh ni dok terliuq air tgn kak irma..

TeAqArH said...

salam kak irma...tqah rajin tgk recipe kt sini..tp x penah cube...
tp pavlova ni btol2 menggamit perut berbunyi2..dah la pose,...:(

kakchik said...

salam irma. baru je minggu lepas kakchik dok cerita kat seorang kawan pasal pavlova ni. tak reti nak buat tapi terliur bila tengok dlm blog orang dan dalam youtube. macamana? dah makan ke belum? nampak macam sedap, comel pulak tu.

nieda said...

nampak mcm menarik..mesti sedap

eni osman said...

salam...teringin juga nak buat...semua org duk bercakap...pavlova...puff lova...he he...dah follow dan linkkan ...tq...

Nadiah Sidek said...

saya baru je rasa pavlova hari tu. sedap tapi agak manis

sweetsal said...

tgk pun dh tau sedap..ada buah2an tu yg tambah menyelerakan..hehe

Anonymous said...

irma, cantiknya pavlova tu...nak tanya cemana cara nak simpan dia? letak dlm airtight container & letak dlm fridge ke? nak mkn baru letak whipping cream? tq irma

Fazlinil Irma said...

dear anon.

ya. simpan dalam bekas kedap udara. bila nak makan. keluarkan.