Saturday, April 7, 2012

Dah tamat riwayat.

Assalamualaikum wbt.

Sedih rasanya pagi ni. Patah tangan. Remuk hati bila tengah buat meringue untuk pavlova, tiba tiba dengan perlahan hand mixer saya keluarkan bunyi.

Kruk... kreekk.. kruuukkk.... kreeekkk.. ~ bunyi macam perut lapar je kan~ ;P

Aaiiihhhh sudah. Jangan meletup!

Saya berhentikan suis. Cabutkan whisk. Pasang balik. Cuba lagi. Tetap berbunyi.

Waa.. nampak gaya kena la terima kenyataan yang mana hand mixer saya dah rosak.

hu..huu.. sedih..!

Sedih sebab sayang. Hand mixer tu hadiah dari Kak Siti sebelum saya balik Malaysia.

Dah setahun saya gunakan untuk adun kek yang saya buat selama ni. Terutama buat meringue pavlova.

Memang selain dari tuan. Hand mixer saya juga bekerja siang malam bersama saya.

Kerja dia memang tip top. Tak leh lawan hand mixer Sharp yang saya beli dekat Hup Seng.

Beza kuasa kerja mereka. Kuasa hand mixer Sharp nombor 5 sama dengan nombor 1 hand mixer Wahl.

Sedih kedua sebab lepas ni duit melayang lagi..! ;P


 Bye bye hand mixer sayang!

Lepas ni saya simpan jadikan kenangan. Banyak jasa dia pada saya. Sayang nak buang. :)



 Selamat datang mixer baru.!

Nampak gaya nak kena habiskan bayar mixer ni cepat-cepat. Tak leh tangguh dah.

10 comments:

KucingMalaysia said...

Wah mixer KA, idaman ku juga !
Tapi harga nya GULP ! Takpe, simpan sikit2 lama2 jadi bukit .. ;)

Puan ApasH said...

waahh..nk sambar KA ye. Bestnye. Mixer lama saya rosak sehari selepas saya beli mixer baru. Ingat ada 2 mixer senang nk buat kelas. Terbang lagi le duit kena beli 1 lagi..

Fazlinil Irma said...

Kucing Malaysia.

ikutkan harga memang GULP!! tp bila beli dengan bayar ansuran. boleh lg la telan liur. hehehh.

puan apash..

sambar sbb murah. beli direct dr US. sy yg pakai sdiri pun dah rosak. lg la kan buat kelas. mmg kena ada 2. :)

balqees dairy said...

Alhmadulilah..KA saya dah selamat sampai bulan lepas kemarin baru kesempatan mengambilnya di KL....pink lagi.Apa pun terima kasih kpd mixer yg lama yg banyak berjasa kan.

Fazlinil Irma said...

bestnya balqees dah dapat KA.

aissshh.. nampak gaya sy pun nak kena cepat2 ni. :)

Mamasya said...

Salam Irma.dtg kunjungan balas.Mixer KA mmg cantik....tambah kaler merah.
re; Turki mmg menarik sbb byk tempat boleh dilawati dan view sanapun cantik. dlm botol tu betul kut olive oil dgn cuka....lupa nak tanya dgn mrk.

ogyep yummy mellow said...

Tahniah..tahniah... dapat mixer baru... Kaler merah lagi... Makin semangatlah nak ke dapur camni ya..

Mama Zharfan said...

cun hand mixer baru tu ;)

Elena said...

Irma

boleh tanya tak mcm mana boleh dpt beli KA tu ansuran ye? Dah survey kat sini makkkk aiii rege dia...nangisss.

Shu Shinju said...

ngidam nak beli mixer hat kaler merah tu..tp, tgk harga terus pengsan...huhu..