Sunday, May 16, 2010

Well Hall Pleasaunce, Eltham.

Assalamualaikum wbt...


Petang tadi lebih kurang sejam lebih kami menghabiskan masa di Well Hall Pleasaunce. Taman kecil yang terletak dalam kawasan Eltham ini adalah laluan untuk Kak Ct berulang alik ke tempat kerja. Setiap hari Kak Ct teruja dengan bunga yang ditanam dalam kawasan taman ini. Kan Kak Ct kan..? =)


Jadinya, petang tadi dengan kedatangan Nanot berhujung minggu di Kg London. Kak Ct pun mengajak kami semua menikmati angin petang di Well Hall Pleasaunce ni. Best... Alhamdulillah. Cuaca pun baik.


Jom layan gambar.



Welcome To Well Hall Pleasaunce, Eltham.



Horeeyy.. Anjing tidak dibenarkan masuk ke taman ni.



Nama saya Bluebell.



Adik beradik Pansy.



Tak perlu diperkenalkan lagi. Semua orang tahukan. Saya Tulip Merah.



Tiger Lily nama diberi.



Tak tahu nama.. ;)



Lily Of The Nile..? ~ tak pasti~



Kombinasi warna putih, pink dan purple. Memang cantik.



Kalau diberi peluang duduk sambil membaca ni memang best. Bentang tikar. Layannn...!!



Macam Orked tapi bukan. Entah. ;P



Siapa tahu nama bunga ni..? Memang terer...









Tak tahu nama.



Buttercup.



Oh.. ini bukan bunga. Ini Nanot a.k.a Farzana. hehe.



Kadang kala saya tersenyum sendiri bila mengenangkan gelagat saya bila ke taman. Orang lain datang taman nak jalan-jalan. Saya pulak ambil gambar. Kat mana nikmat berjalan pun entah. Melayang ke laut. hehehh.


SELAMAT HARI GURU.


6 comments:

Nadiah Sidek said...

suka jgk ambil gmbr kat tmn, pastu kena perli la dgn suami :p

fazlinil irma said...

nadiah..

awk kena perli ye.. sy kena tinggal.. hehe.. kdg2 jauh terkebelakang. pastu mula gabra cari yg lain..

* uMieCuiE * said...

suke sgt...cantik sgt...subhanallah...Haa...kan dah free2 dapat pahala..hihi~~

fazlinil irma said...

umiecuie..

betul2.. sy pun dr jauh nampak bunga2 ni hati dah terloncat2 ;)

Liyana s said...

aaarrrrr....shantek2nya munga!
rasa nak pelok2..hehe

fazlinil irma said...

kak liyana..

bukan takat pelok.. nak main kuch2 hota hai pun boleh.. xde org ;)