Friday, July 9, 2010

Mudchute Farm, London.

Assalamualaikum wbt.


Pada cuti pertengahan tahun yang lepas (cewaah. ayat budak sekolah.) saya berpakat dengan kak  Niza untuk berjumpa. Dah 3 tahun baru nak jumpa. Sedangkan rumah sepelaung je jaraknya. Nanti punya nanti punya nanti. Cukup 3 tahun baru jumpa. :)



Jadi kami rancang jumpa di Mudchute Farm. Almaklumlah, bawak anak-anak. Jadi pilih tempat kenalah sesuaikan dengan jiwa depa. Kang tak pasal-pasal ada yang buat drama bersiri nak ajak balik. Bukan sorang. Empat beradik. huhu.

Errr.. kak Irma pun teruja jugak nak p tengok apa yang ada kat ladang tu. heh.


Nak bagi makan kuda. Tapi takut. Kak Irma la kena tolong dukungkan. 


Berjiran dengan kuda adalah kandang kambing. Saya tukang cabut rumput. Bukan untuk sorang. LIMA. Sampaikan terkena miang rumput. 

Gatal ooo. 


Fatimah yang takut-takut tapi buat berani. 


Dah penat bagi makan kambing dan kuda. Masa untuk kami pulak makan.



Yumm.. Yumm.. Siap dengan karipap lagi. Semangat bibik nak mengelim karipap berkobar-kobar. 

Ada cerita. Ingatkan sebelum balik nak bagi kak Niza baki karipap yang ada. Kalut dengan anak-anak. LUPA. 


Masa ni Maryam merajuk. Sofia cepat-cepat datang peluk. Pujuk kakak Maryam.


Aiceehhh... Fatih pulak yang malu. eheh.


Comel budak perempuan ni. Datang dengan ayah dia. 


Ayah dia bagi kat Fateh carrot. Siap offer nak tolong ambilkan gambar lagi. Suka.


Nak bagi ke tak nak? Takut.


Keletihan.


Ahaaa... ada gaya ketua rombongan tak? =)


6 comments:

fa10 said...

Dah gaya cikgu Irma bawa budak sekolah ke lawatan sambil belajar... kikikik.
kami pun baru balik dari safari park... entry next time... nak berkelana dulu

Fazlinil Irma said...

kak fa10..

waahh.. seronok la ye. edin dah cuti sekolah. km lg 2 minggu ja.

Hamizah said...

salam kenal,irma..
bestnya jln2 kat tempat org..

nieda said...

seronoknya...nice view

Ummu~Ishak said...

nak gi jenjalan gakkkk

Fazlinil Irma said...

hamizah..

salam kenal juga..

alhamdulillah.. rezeki.

nieda..

org bandar masuk ladang. heh.

ummu..

jom.. jom... :)