Thursday, July 1, 2010

My Name Is Cleopatra.

Assalamualaikum wbt...


Nak kongsi lagi gambar bunga. Rindu sebenarnya nak pergi park lagi. Sejuk mata memandang bunga yang sedang berkembang. Terasa kerdil diri ini bila melihatkan betapa cantiknya ciptaan Allah. Subhanallah... 

Saya nak kongsi satu cerita. Sepanjang saya di Regent's Park memang ramai pelancong-pelancong termasuklah saya. heh. 

Alkisahnya begini... sepanjang saya bergerak dari satu pokok ke satu pokok memang takkan sunyi dari suara-suara yang menyatakan kekaguman mereka terhadap bunga yang sedang kembang dan mengeluarkan bau yang pelbagai.


'Gorgeous'

'Beautiful'

'Nice smell'

bla.. blaa.. blaaa...


Macam-macam versi pujian. Sayangkan. Pembaca dapat rasa tak apa yang saya rasa. Pujian itu hanya pada bunga sahaja. Sepatutnya pujian itu hanya Allah swt sahaja yang berhak menerima kan. Tak apa. Dalam hati moga satu hari nanti Allah swt berikan hidayah kepada mereka. Ameen.


Petikan dari buku Harun Yahya..

Orang yang beriman sadar bahwa segala sesuatu ini diciptakan Allah agar ia memuji-Nya. Sadar akan hal ini, seseorang yang menyaksikan keindahan kebun ketika sedang berjalan-jalan akan mengagungkan Allah seraya mengatakan, ''Maa syaa Allahu, laa quwwata illaa billaah (sungguh atas kehendak Allah semua ini terwujud, tiada kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah)'' (QS. Al-Kahfi, 18: 39).





















Bersambung... ada lagi. Tunggu..! =)

6 comments:

nieda said...

cantiknya gambar bunga..sejuk mata memandang

Fazlinil Irma said...

nieda.. ralit.. sedar2 kan dah lebih 6 jam sy kat situ =)

fa10 said...

akak x posing sgt ngan roses, x der yg merimbun...
klu ada pun kat laman orang jer...

Fazlinil Irma said...

kak fa10.

ini kat regent's park. mmg dorg tanam. ada mcm2 jenis. tahun depan kena plan turun london kalau panjang umur. heh.

Lovely Kitchen said...

Salam..singgah sini tgk cheese cake yang sedap dan roses...;-)

Fazlinil Irma said...

wsalam wbt.

terima kasih ena =)