Monday, January 25, 2010

Lamb Fajitas...


Bahan-bahan:

Kulit fajitas
1 biji bawang besar - dicincang
3 ulas bawang putih - didadu
1 sudu rempah kari
1 mangkuk kecil cili benggala - didadu
Timun yang dipotong memanjang
sedikit garam
lada putih ~ optional

Cara-cara:

Tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga garing. Masukkan rempah kari. Kacau. Masukkan daging. Masak sehingga garing. Masukkan cili benggala. Jangan lupa garam dan lada putih ye. Kacau. Tutup api.

Angkat inti dan masukkan dalam mangkuk. Biarkan sejuk seketika. Gaulkan bersama mayonis dan timun.

Ambil sekeping kulit fajitas. Belah kepada dua bahagian. Isikan inti dan gulung.

Sedia untuk dimakan.

Simple dan Sedap.

Selamat Mencuba..

2 comments:

Anonymous said...

ini sedap ni... akak biasanya letak salami je.. golongan pemalas.. hikhik. nak try la buat inti sedap ni

Fazlinil Irma said...

kak fa10..
betul2..kalau nak cepat buh ja salami..hehe
anak yg no 3 bwk bekal p sek. senang.