Friday, September 2, 2011

Inilah jadi bila pelanggan tak ambil tempahan.

Assalamualaikum wbt.

Saya ada terbaca kata-kata seorang kawan. Katanya, "selagi barang tu belum ada dalam tangan kita. Maknanya bukan rezeki kita lagi."

Jadi bila ada seorang pelanggan yang buat tempahan tapi bila tiba masa senyap je mendiamkan diri. Takde nak call atau sms kata nak batalkan order. Saya pujuk hati. 'Tak apalah, bukan rezeki dia. Ini rezeki jiran-jiran saya yang terdekat.' 













Selamat hari Raya Aidilfitri

Dari : Strawberry Chocolate Cupcakes yang kecewa. =(


13 comments:

schaze zainn said...

la sayangnya cupcake tu..

takpe la kak.

sentiasa positive k :)

Juana said...

Irma,
selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir & batin.

NoRa said...

Irma : begitu resam orang berniaga seperti kita.. Kadang kala kita perlu bertegas dengan pelanggan...perlu ambil deposit... :)

Jazica Albek said...

kecewa2 pun tempting jugak cupcake tu! isk. tgk mcm sedapnyeee...

Anonymous said...

jgn ingat org je yang takde rezeki. sbnrnya org yg menjual tu yg takde rezeki..bila org order, org yang menjual pulak yg cancel last minute..mungkin org serik...:(

Fazlinil Irma said...

anon..

sy kira ini pendapat awk ttg bakers lain kot kan.

ke sy pernah kensel order awk last minute? ~tgah fikir. ada ke sy kensel order org~

butik idaman anda said...

sy pun pernah terima nasib yg sama..pelanggan yg budiman tu leh wat x tau je...membisu wlau dah sms,call x jwb...tapi..xpe lah..biarkan je..kalo diye betul2 nak ainaya peniaga cam kita..biar ALLAH je yg balas tapi kalo diye betul2 lupa( tp x mungkin lupa coz kita pastinya sms or kol bgtau tempahan dah siap)atau diye benar2 ada kesempitan lain...duit xde ke..x cukup ke time nak amik barang..sapa tau kan??kalo betul x sengaja....kita redha ye lah..

Amalina Ibrahim said...

Akak !!
Sy da kecur ayaq liuq ni !
nk order boleh ? hihihi .. :D

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

omg anon tu saper laaa erk...erggghhhh...

Setahun Jagung said...

mungkin anon tu ckp secara general kot..ke anon tu yg tempah cupcake kat atas tu..rugi..sedap tu..hohoii~~~

chef teruna

Ann said...

kak ann penah kena mcmni.. org order kek 30cmx20cm... dorang kanselkan order sehari sebelum...kek kak ann dh siap buat semua... siap buat kenduri dan bwk p opis makan 3hari 3 malam...

Ann said...

assalamualaikum... selama ni kak ann dok baca blog irma tp tak perasan n3 ni...dan skrg terpanggil nk komen... kita bila dpt order trus buat nak2 lak klu kek tu memerlukan persediaan awal... akak penah kena..time nak order nk itu ini...kek nak 20cmx30cm... bila kita ckp harga...ckp ok...so kita buat la... dh siap buat dia cancel sehari sebelum penghantran... alasannya kakak dia dh order kek lain... kek gedabak besar tu... bg makan jiran2 n bwk p opis pn xabis2 dimakan... org mcmni kurang bertanggungjawab...

IbuDhira said...

cian diaaa..hehe takpela..mungkin rezeki jiran2...tp org tu mmg tak bertanggungjawab ler..kot yer pun bgtau la kan..ni sonyapp jo..tak patut..