Tuesday, December 13, 2011

Order pertama selepas cuti. Pavlova.

Assalamualaikum wbt.










Pavlova special request.

Customer nak saya gantikan anggur dengan blueberry.

Jadi harga dia RM75 utk 1kg dan RM55 untuk 850 g.

Untuk Pavlova biasa ( guna anggur hitam)

850g RM45 dan 1kg RM65.

Untuk tempahan sila hubungi saya.

Irma - 013 258 8230.

7 comments:

..::Zue::.. said...

slm irma..

slalu follow pavlova irma.. nak tanya 1st buat jd tp agak perang pavlova sy.. 2nd n 3rd buat tak jadi langsung.. lembik diluar dan dalam.. dan warnanya tak putih mcm pavlova irma..kenapa yer?..please..help me..

Fazlinil Irma said...

wsalam zue..

1- kalau perang sgt kurangkan esen vanilla jd 1/2 sudu teh saja. esen yg buatkan pavlova jd perang.

2- jaga api. maybe oven zue panas lain. masa pre heat guna 150. pastu bila dah masukkan pavlova, turunkan suhu kpd 130/120. biar dia masak dgn api perlahan. dah sejam kalau tak kering jgak permukaan. tambah lg 15 min.

3- make sure peralatan semua bersih dr minyak. biasanya sy pun jd mcm tu. sy agak sbb sy guna besen plastik. wpun kita dah yakin bersih tp sbnarnya ada lg sisa minyak. kalau ada bekas steel guna bekas steel.

setakat ni tu la yg sy dpt kongsikan sdkt tips pasal meringue yg x menjadi. base on my own xperiences.

an-najihin k!osk said...

salam'alaik

kak irma..pickup kt stesen lrt mn2 xleh eh? huhu.. xde transport plak kalau nk ke situ..

an-najihin k!osk said...
This comment has been removed by the author.
Fazlinil Irma said...

an-najihin.

maaf ya. akak sdiri xde transport nak hantar. mmg setakat ni semua kena dtg ambik sdiri.

Qistina said...

Minggu lepas aby try lah buat tapi x menjadi..mula2 ok je lepas part bukak oven sikit tu..bila 15 minit dtg balik pavlova tu dah hilang kat tgah2nye..hehehe..
nampak gaya tunggu balik msia jelah order dgn irma je nanti...

lina said...

Salam Irma terima kasih irma dh jawap pd n3 ni....mungkin saya guna plastic...sbb tak jadi setelah saya pukul whipping cream....berminyak kita perasan dh benar2 bersih...nampak nya kena beli bekas steel...tq irma...pobia nak cuba lagi tp kali nak berani kan diri lagi buat pavlova ni....next month adik nak nikah ingat nak buat sempena dia org nya wedding....