Saturday, June 19, 2010

Avenue Garden, Regent's Park.

Assalamualaikum wbt...


Sambung lagi cerita Regent's Park. Tak habis lagi ni. Banyak cerita. Eh bukan. Banyak gambar. Sampaikan buntu sekejap. Nak keluarkan ni. Nak keluarkan tu. Last-last keluarkan gambar di bawah.

Sebenarnya sebelum sampai Queen Mary's Garden. Saya perlu melalui Avenue Garden dahulu. Subhanallah. cantik. Dengan cuaca yang nyaman. Angin sepoi-sepoi  berbudi bahasa. Best. Memang tak rugi saya tak pergi car boot sale. ceewah.


Sedang membayangkan perempuan-perempuan bangsawan dengan gaun kembangnya berjalan di tengah-tengah laluan pejalan kaki ni. wah. wah. berangan memang free.


Kalau ini pun dah cantik pada pandangan manusia. Macamana la syurga tu kan. Allahuakbar. 


Ini pintu masuk ke Queen Marry's Garden.


 Ini bunga rose pertama yang menawan pandangan mata saya. Subhanallah. Maha Suci Allah Yang Menciptakan bunga seindah rupa ini.



Dan Allah telah meratakan bumi untuk makhluk (Nya). di bumi itu ada buah-buahan dan pohon kurma yang mempunyai kelopak mayang. Dan biji-bijian yang berkulit dan bunga-bunga yang harum baunya. Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?” 

(Q.S. Ar-Rahman 55:11-13)


10 comments:

lovely asiah said...

salam ziarah k.irma..
ana sahibah duk kat rumah UM..
dapat link k.irma dari sahibah..
like to follow it bcos we're sharing da same hobby/minat..hope to here more from u from London..mcm best je jd bibik kat London.ade rezeki nak keje smbil blajar kat sana..do pray 4 me 4 dat!

Nadiah Sidek said...

ala..sikitnya gmbr..tak puas cuci mata lg

Lady of Leisure said...

terlalu cantik... leka tengok pic bunga tu..

Fazlinil Irma said...

wsalam asiah..

terima kasih sbb sudi baca blog akak.
akak doakan awk jg dapat dtg sini :)

nadiah..

ada. ada. nanti ya :)

lady..

betul. ada lg. sabar ya. hihi.

marinahunny said...

mcm dlm cite snow white plak...

Fazlinil Irma said...

kak marinahunny.

oh ya. sy x terer bab2 kartun ni. kalau betul bestnya. snow white kan comel. hehe.

ravishingpeacock said...

wah cantiknye landscape die..1 day kne pegi nie

fa10 said...

cantiknya.... nak kena jalan ke sini kot.. dulu pergi green park jer.
masa tu x tahu apa2 pun pasal london.
sampai jer terus terjah london

Fazlinil Irma said...

ravishingpeacock..

yup.. ada rezeki dtglah.. sekali pun dah cukup. mmg best!

Fazlinil Irma said...

kak fa10..

kat london ni byk royal parks. x silap sy ada 7.

green park tu dkt dgn buckingham palace. sebelah dia st james's park.

yg ni jauh sikit.

utk roses mmg kena g regent's park.