Tuesday, July 3, 2012

Aktiviti Hujung Minggu.

Assalamualaikum wbt.


















Jika diberi pilihan antara pergi Jusco dengan mandi dekat kolam.

Mereka akan memilih yang kedua. Selagi tak pergi, selagi tu dorang akan bertanya.

Kadang tengahari panas pun sanggup nak  mandi kolam. Minta maaf. Permintaan tidak dilayan. ;P

Lagi la sekarang... dah tak main la kolam untuk kanak-kanak. Mesti nak masuk yang dewasa. 

Siap ada jurulatih renang lagi. Mak saya. :))

Semenjak mak saya ajar dorang berenang, saya tak payah dah nak teman dorang lagi. Lega..!!!

Berenang adalah salah satu daripada tiga aktiviti sukan yang digalakkan dalam Islam. 

Dua lagi adalah memanah dan berkuda.

Saya pernah cuba memanah. Memang best. Melatih diri untuk fokus. Salah fokus, anak panah masuk hutan. ~hoho~










 

4 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

anak akak pun camtu, tak boleh nampak kolam renang, mesti nak terjun. nasib baik umah akak takde kolam renang, kalo tidak susah akak.
anyway akak suka gak memanah, penah masuk pertandingan kat ofis

Kathy Tuah said...

dulu suka berenang kat sungai belakang rumah tapi sejak ada buaya terus x berani nak berenang lagi -.-'

Ekin said...

Best lah ada swimming pool kat PV. Eh, makcik pandai swimming? Siap ajar si kecik tu lagi. Boleh lah hantar Ayin & Farra nanti.

Eliss Mie said...

jeleznya dengan orang yg pandai berenang. hubby is a good swimmer tapi bininya terapung pun x..hahahaha