Thursday, June 21, 2012

Mini studio.

Assalamualaikum wbt.

Saya pernah tulis entry 'Ada rezeki' saya nak set ruang kerja saya macamana. Memang dah survey harga kerusi dan meja yang saya berkenan. Bujet kecil tapi tunjuk dekat uncle perabot tu harga bujet besar. Sampai uncle tu cakap, ' u buat sendili la meja. ketuk paku sendili. cali kayu sendili.' ;P

Sampai la semalam saya terfikir, 'kenapa saya nak bazirkan duit beli perabot baru sedangkan saya dah ada meja dan kerusi yang jarang saya gunakan di rumah ni. Elok je mak simpan meja tu tepi dinding.'

Ehmm.. apa lagi. Terus saya angkat meja. Buka dan pasang tepi dinding. Kemudian letak laptop. Dah boleh guna. Jimat duit. Memang tak sama la dengan impian ruang kerja yang saya nak tu. Takpalah. Bukannya penting pun ruang kerja yang cantik dan serba baru. ~Eceh... pujuk hati la kunun~

Sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.. ~haaiiihh.. panjangnya O..~ ~

Tadaa... inilah tempat kegemaran baru saya. Sampai sekarang pun masih duduk di sini tak hengat nak tidur. :)



Memang puas hati sebab meja ni besar. Senang juga kerja saya nak ambil gambar. Kunun perasan ada mini studio baru la tewww. ;P









Kita buat sikit-sikit. Ada rezeki kita tambah bagi cantik lagi. Setakat yang ada ni pun dah puas hati. Alhamdulillah.

10 comments:

Ain SSB said...

Good idea, Kak Irma! Ain pon teringin nak ada studio sendiri. huhu. Kite buat sikit2 kan! But bila tangkap gambar kat black cardboard tu, nampak pro jugak ape! :)

Asyifa Mustaffa said...

Salam...
wa...meja laptop kita sama la...hehe..bkn x nak beli yg lain...kira itu pun dah ok kan...muat ler letak laptop ngan printer sbiji......ddknya pun dlm bilik...so x yah le meja cecantik....

sy pnya la...tp myb one day nak tkar gak bgi naik serinya.....hhehe....

~~zana@pb~~ said...

Cantik, comel....yg penting kita suka...:-)

Qasey Honey said...

mane2 blogger masak2 ni..mesti ade 1 mini studio dirumahkan...sma la mcm QH jugak...hihi

♥MAMASYAZA♥ said...

mata terpandang pd globe tu. dulu masa akak kecik2, suka sgt pusing globe tu cari negara2 kat dunia...hehehehe

Kathy Tuah said...

nanti ada rezeki bolehlah beli baru..sebelum tu guna apa je yg ada..hehehe..

cupcakes tu mengancam!

IntaNBerliaN said...

idea yg bagus betoi ni :-)

min cantiklah gambo2 akak pasni :-)

Eliss Mie said...

wah kreatif, comel :)

qasehraihan said...

Good idea akak..

datg dr blog enryq
sedap2 nye kek kat sblh niii..
saya folo kak..

ddfirdaus said...

Hi Salam...boleh melekat saya kat blog ni sebab baru nk berjinak2 baking..Nice blog ;-) I love london too..juga hanya kenangan..