Tuesday, November 23, 2010

The Taste of France - Churros.

Assalamualaikum wbt




Dah tahu macamana nak sebut Churros. Saya dengar sendiri macamana mamat dua orang ni duk promote suruh orang ramai beli. Saya tak payah beli lah. Buat sendiri lagi best. Boleh buat BANYAK. FREE tu dah semesti. 


Cumaa.... MALAS aje. ;P


Eh... dah pernah buat la. Sekali je. Pastu tak nak ah. Leceh. Sedap tu memang la. Dah makan dengan Nutella. Memang sedap sangat. Coklat. 


Lagi kalau tengok mamat tu bubuh Nutella. Perghh. Macam tak kesah je rugi. Banyak. 


Nak try sebut Churros


1- Mula-mula. Muncungkan mulut dulu. Almaklumlah, nak belajar cakap France kan. Dah kata bahasa paling romantik sekali dalam dunia. 


2- Dehem sekali dua. Nak pastikan dengung betul.


3- Sebut. -------------------- >  Cughos.


Alahai... sweetnya muncung. ;P



7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo tengok resepi sebijik sama dengan kuih belimbing yang mak eliss selalu buat.tapi yang bezanya tabur gula halus atas tu mcm donut instead of cicah dengan coklat tu :) kebetulan eh :)

Cik Pink Princess said...

hihihi..comel je :p

Nadiah Sidek said...

ari tu tgk kat blog kwn, dia ada cerita psl churros ni. terliur trk gmbr. pastu ingat nak buat tapi sampai skrg tak terbuat :p. tak pernah rasa lagi. sedap ye?

eLLy said...

hos hos.. janji ade bunyi kan ;)

eLLy said...

hos hos.. janji ade bunyi kan ;)

Fazlinil Irma said...

elis. samalah. cuma yg ni nama dia glemer sikit. duk kat france lah katakan. :)

cik pink.. kalau makan lg comel. sbb dengung dia dah tambah. sbb sedap. :)

nadiah.. alahai mak buyung komen. kalau dekat sy sanggup buat utk awk nadiah. sedap. mcm donut. :)

kak ely.. itu bunyi kalau penuh mulut tgah makan pastu cakap. ;D

Anonymous said...

kalau orang kedah sbut curros tu.. sure lulus with flying colors hahaha