Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday - Red Velvet Cupcakes. (17)

Assalamualaikum wbt.



Rezeki nurse Klinik Alam Medik.

Petang tadi dorang tegur saya.

' Saya selalu nampak akak bawak kotak kek. Akak jual kek ke.?'
( Mana tak selalu. Satu hari mahunya lebih dari 3 kali saya turun naik hantar kek. hihi)


Saya, ' Ya..'


Nurse, "Nak tengok?'


Masa tu saya tengah pegang RVC nak hantar kat pelanggan. 


Nurse, " Wah.. nak no telefon kak."


Dah lepas bertukar no hp dgn website. Saya hantar kek kat customer. 


Bila naik atas saya pipekan cheese dan bungkus kek yang masih berbaki. 

Maka jadilah RVC ni rezeki mereka.


Tak lama kemudian. Saya dapat sms, 


'Salam..k.irma sy nurse yg klinik bwh pv12 ni.. thanks bg kek... cupcakes ni berapa sbijik... 

sdp gile la!


Okeyyhh... saya suka ayat yang last tu je. Alhamdulillah. :)





8 comments:

Lady Lavender said...

berniaga sambil bersedekah insyaalah rezeki makin bertambah plus salah satu marketing strategi yg bagus. Dlm masa ikhlas bersedekah secara tak langsung boleh tarik customer baru :-)

p/s: ayat yg last tu lagi buat tukang buat cake lagi bersemangat kan!

puteri zulaikha megat said...

bila irma nak balik selinsing...akak nak belajar wat RVC ngan irma...akak kat taiping...dekat jer tuh...

lina said...

salam - semoga terus maju jaya :)

~ana~ said...

alhamdulillah...rezeki nurse tu dah jugak rezeki irma...

erk...xde ke nak lalu depan ofis ana sambil hntr kek?ofis ana dekat jugak dgn rumah irma nih...heh3x..

mawar merah said...

yg kt atas kek, warna merah2 tu, keknya yg dihancurkan sikit ke?

Saliza Rals said...

Irma, terima kasih beri diskaun semalam. Anak saya suka betul dengan kek tu. Saya ada tulis pasal kek di sini: http://simfonikasih.net/?p=3760

hani khalisya said...

yg merah2 tu pe?yummi la...cne nk wt eh?

mama tisya said...

mmg best ayat last tu...yum2...kalo RVC ni brp rege nye?