Monday, June 1, 2009

Sophie Kinsella

Assalamualaikum wbt

Semalam adalah hujung minggu shopping mopping kami di sini. Mana lagi kalau tak di car boot sale. Ok la kan. Bujet bibik. Mana class nak masuk Primark, Selfridges, Harrods.. Bla.. Blaa... Tak kose nak habiskan duit kat sana. Setakat cuci mata boleh la. Errkk, tak sanggup la nak bersesak-sesak dengan orang ramai kat Oxford street tu. Baik habiskan duit kat car boot. Shopping sampai tinggal dua pound je dalam purse. Nasib tak bawak semua duit. Kalau tak memang dah habis kot. Errk. Memang tak ingat dunia. Hahaha.

Dah. dah. Lepas ni kalau kak ct tanya nak pergi tak car boot. Jawabnya. NO. Bujet dah habis. Mati la saya kalau mak tahu. Sapa yang baca ni jangan bagitau mak saya eh. Risau dia anak perempuan ni kaki shopping. Hahaha. Tak tahu nak cakap apa dah. Simpan tau rahsia ni. Hehe. Mana tak geram. Selimut yang berkait dia jual 20 pence. Sarung bantal hand made 2 pound. Sumpah gila.

Ni nak tambah gila. Baju budak lelaki 10 pence. Cantik dan masih kelihatan baru. Ya Allah. Gila saya memilih semalam. Walaupun takde anak lagi. Kahkahkah. Err. Tak nak cakap lagi. Memang murah ok.

Car boot semalam memang besar. Gila sangat besarnya. Saya shopping separuh je semalam. Tu pun sebab duit tinggal dua pound dan anak-anak saya dah MONCONG sebab duit hilang. Setakat hilang sepound setengah pun, moncong dia dah ke laut. Tak tahan nak tengokkan. Nasib saya dah faham. Huhu. Kalau tidak mahunya habis kami meround. Errk, tak sempat rasanya nak habiskan semua. Lagipun tak best kalau shopping duit tinggal dua pound. Buatnya nampak barang yang saya suka. Tak ke putih mata. Hahaha. Jadi, keputusannya. Pukul sebelas kami dah tunggu akhi Fauzi dalam kereta. Tu pun dah penuh sampai terjatuh-jatuh buku atas Fatimah. Dah la kecik. Hehehe.


Ehm. Kita tunjuk sikit dah la ye. Tak yah show off banyak sangat. Haha. Walaupun banyak. Tapi yang best ni la kan. Apa lagi. Buku yang menjadi kegilaan ramai sekarang ni. Kan..? Maaf la. Saya ni memang selalu ketinggalan keretapi.Ehm. Tak sempat nak kejar. Gemuk sangat. hahaha.

Rasanya semua peminat Sophie Kinsella dah baca buku dia. Saya je yang baru nak belajar buka. Eh.. entah bila nak habis. Tak palah, beli pun 50 pence. 20 pence. Takde la nak membazir kan. Eceehh, nak bagitau jugak harga. Jangan jeles. Jangan...! Kah Kah Kah. Sumpah ada yang jeles. Sabar. Sabar.


Eceeehhh.. dah susun kat tepi katil. Siap dengan kamus lagi. Menyampah. Saja je nak glamer. Hahaha.

Ok. Barangan terakhir yang mahu ditayangkan. Apa lagi. Perempuan selain kasut. Memang kaki shopping beg. Sanggup tukar beg sebabkan nak sesuaikan dengan baju. Eh, sapa tu ha? hahaha. Beg ni yang paling mahal 1.50 pound je. Yang paling murah 30 pence. Mana nak dapat weii. Meroyan la korang tengok. Hahaha. Saja je kan.


Oklah. Banyak lagi barang tak kemas. Dah penuh bilik tetamu tu dengan barang saya. Tunggu nak shipping minggu depan.

Dah. Habis cerita. Sambung buat kerja. Baju banyak nak kena gosok. Aaarghh. Malas. Malas nak pegang sterika.

Alhamdulillah, cuaca cerah hari ni. Semangat sikit nak buat kerja.


Ok. sambung balik kerja.

Wassalam.

Saya Sayang Kamu.


2 comments:

kakchik said...

SK tu penulis fav kakchik tu. Semua novel tu kakchik dah beli & baca. Tapi kat sini memang la mahal. RM35.90 sebuah. beli harga member dptlah diskaun 15-20% tapi masih lg mahal. huhu, kalau ada lagi blh beli lg. lg byk naskah lg suka buat sewa

syaheed said...

akak, saya pun suka penulis ni....samelah kite..