Sunday, October 23, 2011

Gelato Fruity, KL Festival City.

Assalamualaikum wbt.

Semalam bawak anak saudara jalan cuci mata dan poket dekat shopping mall baru. KL Festival City. Baru bukak 4 hari. Kira baby baru lahir lah ni. Lantai pun berkilat licin lagi. Kedai pun ada yang masih dalam proses ubah suai. Belum buka lagi. 

Orang tetap ramai. Biasalah. KL ni mana nak pergi kalau tak shopping mall. Nak pergi taman tengahari buta ni memang tak lah kan. Panas. Silap-silap balik rumah bukan dapat tenangkan fikiran. Dapat pening kepala ada la. 

Lepas hantar kek kitorang terus zasss. Jalan kaki je. Najwa boleh tanya, 'Mak lang kita nak naik teksi ke?' haha. Bumbung pun kita boleh nampak dari rumah Wawa. Memang tak lah..! 

10 minit jalan kaki dah sampai. Orang yang naik kereta pun berpusing tak dapat parking lagi. Kita sampai dulu.

Masa sampai Little Wok Kitchen tak de orang lagi. Masa balik sudah penuh dengan orang datang nak makan. 

Saya nak cerita pasal ais krim jeww.. Haha. Ye aiskrim mahal. Harga di kira berdasarkan berat.

Saya masa tengah duk pilih perisa siap boleh cakap, " Ni kira saingan Tuti Frutti la ye..?" Angguk je adik tu sambil senyum.

Adusss... Tuti Frutti pun berjanggut mahu pergi. Lagi lah Gelato Fruity ni kan. Untung lah korang dapat rasa sebab mak lang pun belum rasa lagi. haha. Lepas ni kalau korang minta aiskrim. Kita beli je yang dalam bekas. Korang nak mandi aiskrim pun boleh. 

Bestnya dekat Gelato Fruity ni sebab boleh rasa dulu sebelum kita buat keputusan nak ambik perisa apa. Agak-agak korang berani cubalah minta semua perisa. hehe. 



Ini pilihan Najwa. STRACCIATELLA. Mula dia test dulu sikit. Dah suka, ambil la semangkuk kecil. Ya. Kecik dulu sebelum kita dapat serangan sakit jantung dengan harga dia. bhahaha. Takut nak bayar.. ! ;P


Gelato Fruity ada banyak perisa. Memang rambang mata sangat nak pilih perisa apa. Saya rasa satu tips yang boleh pakai bila nak pilih perisa. Pilih perisa yang tinggal sikit je dalam bekas. Mesti ramai yang pilih sebab sedap kan. 

Selain dari perisa berasaskan susu. Ada juga perisa berasaskan sorbet. Lain kali kita cuba eh. Tunggu poket penuh lagi. ;P


Tiga orang anak saudara pun dah buat mak lang senak hati.

Sorang kuat menyakat. 

Sorang lagi kuat sentap. 

Yang kecik sekejap-sekejap nak berdukung. Kang dia buat perangai tak nak pegang tangan, ikut suka dia nak berlari tak tengok orang. 

Saya pun kena berlari sama.

"Semput mak lang..!"


Ikutkan saya beli satu kongsi bertiga. 

Nampak gaya yang kecik Nazirah tak reti lagi. 

Sian kat kakak duk tunggu dia suap. Last beli satu lagi. 


"Ira kongsi ngan mak lang ye."


'Bil bagi pada mak lang ye. Pandai korang.'

Kalau orang tanya best ke idak KL Festival City..? Bagi saya best sebab jalan kaki je nak pergi. Tak payah dah nak pergi Jusco beli Strawberry dan Blueberry. Popular pun ada. Cukuplah bagi saya yang sekali sekala nak lepaskan boring duduk rumah. 

Subway. Yeayyy. Tak payah dah pegi Wangsa Walk nak makan Meatball Marinara Subway. 

Oh ya.. Kat sana takde KFC, Pizza Hut atau McD ya. Selain dari tu ada Ayam Penyet, Little Wok Kitchen, Sushi King, Little Penang. Banyak lagi. Kena datang baru tau. 

Nak belanja saya kat Subway pun boleh. Nanti saya bawa pavlova untuk korang. Eceh. ;)


6 comments:

mama tisya said...

wah udah terjah ye..ye la dh dkt kn..kita pn nk try pegi nanti...blanje subway leh dpt pavlova ye..hehehhe

Mama Zharfan said...

tq sbb sudi singgah :)
i suka tagline ur blog ni...tapi sedih plak kalau i nak guna tagline yg similar sbb nanti i terover rindukan nottingham ;)

Kathy Tuah said...

akak pun mcm sy jugak lah ye, sibuk melayan anak saudara..kehkehkeh

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Ummu~Ishak said...

anak murid mak saya pun ada bagitau yg jalan ke danau kota dah sesak gara2 KLFC ni.. nantila saya balik kl teringin juga nak pi

nieda said...

nak juga merasa pavlova..setakat belanja subway no hal punya..hehe