Tuesday, May 10, 2011

Minum Petang dengan Kerepek Belinjau.

Assalamualaikum wbt.


Kepingan kerepek belinjau dari Indonesia. Masih belum digoreng.


Selepas digoreng. Saya suka taburkan secubit garam. Kemudian goncang bagi serata. Bertambah-tambah laju masuk mulut. Sedar-sedar. Eehhh... dah separuh bekas. 

Rasanya ada sedikit pahit, kelat dan lemak-lemak masin. Mula-mula memang tak suka sebab rasa pahit dan kelat tu. Lama-lama bila dah serasi dengan lidah terus jatuh chenta.

Terima kasih Kak Amy. Kerepek ni untuk emak tapi saya yang rasmikan dulu. :D



2 comments:

fyteria said...

kat sabah bnyk...klo nk bole d fly ke kee eell...:)

Ummu~Ishak said...

kepek belinjau mmg sedap, tp hanya pd yg tahu menikmatinya.

**feveret ayah saya =(